Kedilerde Beslenmeye Dair Pratik Bilgiler Nelerdir?
Kediler için beslenmeye dair pratik bilgiler bulunmaktadır. Beslenme ağırlıklı olarak doğal ürünler ile olmalıdır. Çiğ, yağsız et: dana eti, koyun, kuzu, keçi , domuz (6 aya kadar), hindi, tavuk; balık ürünleri - yağsız balıklar sadece haşlanmış halde veya çiğ olarak. İmkanınız varsa Okyanus balık türlerinin tercih edilmesi iyi olur. Haşlanmış kalamar ve balık yarı mamül ürünlerdende yapabilirsiniz. Balık temel bir gıda olamaz ve haftada en fazla 2-3 kere verilmelidir. Kedinin ağız tadına bağlı olarak haşlanmış veya çiğ bir yumurta (yumurta sarısı), ancak çok iyi kaynatılmalı, haftada 1 kez, daha sık değil.
Sakatatta, ruminant (geviş getiren) hayvvanlarda sindirim kanalındaki ilk bölümdür. Rumen (işkembe, Reticulorumenin büyük kısmıdır) en yüksek besin değerine sahiptir. Ayrıca vitamin içerir ve gastrointestinal sistemin çalışması için gerekli olan değerli mikroorganizmaları içerir. Çiğ verilmelidir. Ancak düşük kaliteli bir ürüne dönüşmemesi için yalnızca güvenilir yerlerde satın alınmalıdır. Karaciğerin besin değeri daha azdır, çiğ verilemez, 5 dakika kaynatmanız veya en azından haşlatmanız gerekir. Çoğu kedi tavşan eti ve kuzu sevmez diye biliniyor ama bu asla doğru değildir denemenizde fayda var.
>> Kedi Sağlık ve Bakım Ürünleri
Kedilerde Beslenmeye Dair Pratik Bilgiler Nelerdir?
Çeşitli şirketler tarafından üretilen özel besin maddeleri içeren Profesyonel seri kuru kedi mamaları da önerilmektedir: Kuru mamalar bir kedinin beslenmesinin temelini oluşturmamalı, ana beslenmeye destek olarak veya bir tedavi olarak verilebilir. Konserve (yaş) mama ana öğünün% 25'inden fazla olmamalıdır.
Kedinin yavaş yavaş ilik suyuna veya et suyuna alıştırılması önerilir. Aşağıdaki tahıllardan çeşitli tahıllar ekleyebilirsiniz: karabuğday, yulaf, arpa, buğday (ama darı değil!), Pirinç, ancak suda kaynatılmış pirinç, kedilerde kabızlığa neden olabileceğinden daima süt içinde kaynatılır, kedilerin buna eğilimleri vardır.
Muhafazakâr oldukları ve aynı yiyeceğe alıştıkları için kedilerin diyetini çeşitlendirmek için mümkün olan her şekilde denemek gerekir, daha sonra hiçbir şey yemeye bilirler. Bazen kediler sebzeleri, meyveleri veya yeşillikleri yerler, yeme arzularını teşvik etmeleri gerekir ve evde otların dikilmesi gerekir, böylece kediler de vitamin alabilir ve midelerini temizleyebilir örneği kedi çimi diğer bir adıyla da kedi otu.
Kedilerde Beslenme
Periyodik olarak, ayda 1-2 kez veya daha az, kedi kendisinden yaladığı tüyleri kusarlar. Bu gerçekleşmezse ve tüyler dışkıyla çıkmazsa, yuttuğu tüyleri kusması için özel bir macun satın almanız ve bunu tüple birlikte verilen talimatlarda açıklandığı gibi vermeniz gerekir.
İshal veya kusma şeklinde kedilerde sinirli bir gastrointestinal sistemden korkmayın. Kedilerde bu patoloji, eğer beslenmedeki hatalardan kaynaklanıyorsa, kolayca tedavi edilebilir. Çok daha karmaşık olan, kedilerde kabızlığa neden olan durumdur, bu nedenle kabızlığa neden olan mamalar öğünlerinden çıkarılmalıdır. Kediler, küçük haşlanmış tavuk kemiklerini, özellikle haşlanmış olanları, problemsiz bir şekilde yiyebilirler, ancak daha sonra kabızlık geliştirirler bu sebeple tavuk ve tavuk türevlerini asla pişirmeyin ya da şunu deneye bilirsiniz kaynamış suya sadece 2 dakika daldırın ve hemen çıkarıp soğuk suyun içine atıp bekleyin sonrasında kedilerinize vere bilirisiniz.
Kedilerde beslenmeye dair pratik bilgilerde anne sütü ile beslenme yaşı geçtikten sonra, süt ürünleri vermekten kaçınmak daha iyidir, çoğu kedilerde emilmezler ve iyileştirilmesi kolay, ancak kabızlık, istenmeyen bir tedaviden sonra başlayabilir. Tabii ki, bir kedi kabızlığa eğilimli ise, o zaman bazen süt veya az yağlı ekşi krema verilebilir, inatçı kabızlıkla, yoğunlaştırılmış süt verilebilir.
UYARI! Sağlıklı bir kedinin vücudunda her zaman mükemmel iştah vardır. Evcil hayvanınız yaramaz olsa ve önerilen yemeği yemese bile, yemek için yalvarmaya devam etmeli veya ne yediğinizi merak etmelidir. Kediler yemek yemeyi severler, evcil hayvanınızı "spor formunda" tutarlar, aşırı bir şekilde onları beslemeyin. Şişman kediler daha sık hastalanır ve idiyopatik karaciğer lipidozu gibi bir hastalık son zamanlarda çok yaygınlaştı. Özellikle en sevdikleri gıdaların reddedilmesi, alarm için bir işaret, evcil hayvanınız için her şeyin yolunda olmadığının bir işareti.
Bir önceki yazımıza https://www.petcanlar.com/kedi-hastaliklarinin-onlenmesi-tedavisi-icin-vitaminler link üzerinden ulaşabilirsiniz.