Kapat
x

Akvaryum Balığı Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Akvaryum balığı, çoğu evcil hayvan sahibinin vazgeçilmezleri arasındadır. Ev dekorasyonuna sofistike bir renk katan akvaryumlar, içinde barındırdıkları balıklarla geniş bir çeşitlilik de sağlar. Hem çocuklar hem de yetişkinler tarafından sevilen akvaryum balıklarının bakımı da diğer evcil hayvanlara göre daha kolaydır. Bu durumda asıl mesele, yemeleri gereken doğru yemeği almaktır. Onlara en iyi yemeği vermesi tavsiye edilir, ancak bilgi sahibi olmadan doğru seçimi yapmak zor olacaktır.

Piyasada bulunan farklı seçenekler arasından doğru kalitede akvaryum balıklarını seçmek kolay değildir. Yanlış besini seçerseniz, balığınızın iştahını tüketme ihtimaliniz yüksektir. Ayrıca bu, balığın ölümüne neden olabilir. Bakım konusunda yeterli bilgiye sahipseniz istediğiniz türde akvaryum balığı alabilirsiniz.

>> Akvaryum Ürünleri

Akvaryum Balığı Nasıl Seçilir?

Tüm akvaryum balıkları eşit değildir. Büyüklük veya özellik bakımından birbirinden oldukça farklılardır. İki kuyruk yüzgeci olan bir Black Moor ile soğanlı bir gövdeye ve zayıf bir görüşe sahip olan, tek kuyruklu, ince gövdeli ve iyi görüşlü Comet arasında büyük bir fark vardır.

Öncelikle, balığınızın rengi ve cinsi, akvaryumunuza ve odanızın genel dekorasyonuna uygun olarak seçilmelidir. Bundan daha da önemlisi, bakımını kolay yapabileceğiniz bir balık türü seçmelisiniz. Bu konuları hallettikten sonra, satın alma işleminden hemen önce, balığınızın sağlıklı olduğundan emin olun. Petshopta alacağınız balığın içinde bulunduğu akvaryumun önünde durun ve aşağıdakilere dikkat edin:

-Aktif ve yiyecek arar pozisyonda olmalı, altta çakılı durmamalı.

-Yüzgeçler mevcut ve aşınmamış durumda olmalı.

-Yüzgeçlerde veya vücutta kırmızı lekeler bulunmamalı. (Kırmızı veya turuncu renkli balıklarda görmek zor olabilir, ancak dikkatle baktığınızda fark edebilirsiniz.)

-Vücut dolu ve yuvarlak mı? (Satın aldığınız akvaryum balığı türünü göz önünde bulundurun. Sağlıklı bir Comet, hasta bir Fantail'den çok daha ince olacaktır, ancak vücut hala yuvarlak ve pürüzsüz olmalıdır.)

-Akvaryumdaki diğer balıklarla karşılaştırıldığında seçtiğiniz balığın da diğerleri gibi normal nefes alıyor olmalıdır.

-Son olarak, seçtiğiniz türün üreme potansiyeli hakkında görevliler aracılığıyla bilgi sahibi olmalısınız. Üreme potansiyeli olan ya da olmayan bir balık seçmek sizin tercihinizdir. Ancak alacağınız balığın bu konudaki özelliğini bilip ona göre hazırlık yapmalısınız.

Akvaryum Balığı Bakımında Bilmeniz Gerekenler

Akvaryum balığı Japonya ve Amerika'ya ihracat yapmak için Çin'de geliştirildi ve günümüzde tüm dünyada popüler hale geldi. Ülkemizde de akvaryum balıkları farklı çeşitleriyle sıkça tercih ediliyor. Akvaryum balığı evinize hayat ve renk getirebilir. Akvaryum balığı seçerken aşağıdaki noktalara dikkat etmelisiniz.

1) Kaseler akvaryum balığı veya herhangi bir balık için ideal bir ev değildir. Kaselerde tutulan balıklar, yetersiz oksijen, fazla amonyak birikmesi ve daha da kötüsü birden fazla akvaryum balığı tutamayacağınız için kullanım ömrünü azaltacaktır. Akvaryum kullanıyorsanız, ihtiyacınız olacak birkaç aksesuar vardır. Birkaç çakıl, birkaç su altı tesisi ve bazı balık oyuncakları. Çakıl büyüklüğünüzü akvaryum balıklarının yutabileceğinden daha büyük tutun. Ayrıca bir akvaryumda hangi balık türlerinin yetiştirilebileceği konusunda da tavsiyeye ihtiyacınız olacak. Akvaryumlar, tahmininizden daha yüksek bir maliyete sahip olabilir.

2) Bir akvaryum balığı satın alınca, özel bir plastik torbaya koymaları gerekir. Balıklar burada 8 saate kadar canlı kalabilirler. Ancak eve gelene kadar bundan daha fazla bir süre geçirecekseniz dikkat etmelisiniz: Eve vardığınızda balığınızı ölmüş vaziyette bulabilirsiniz!

3) Klora maruz bırakırsanız akvaryum balığı ölecektir. Kullandığınız suyu klordan arındırmanız gerekir. Klorsuzlaştırma, suyun karanlık bir dolapta yaklaşık 4 gün tutulması veya daha önce herhangi bir kapta saklanması için biraz su alınmasıyla yapılabilir. Alternatif olarak, evcil hayvan dükkanından bir klorür giderici çözümü satın alabilirsiniz.

4) Bir balık beslemiyorsanız, “suyunu temizlemek” ifadesi bir anlam ifade etmeyecektir. Su yiyeceklerden, balık kakasından ve amonyaktan kirlenir. Kaselerde tutulan balıklar, hızlı amonyak birikmesi nedeniyle haftada bir veya iki kez su değişimi gerektirir.

5) Kulağa ilginç gelebilir ancak akvaryum balığı aşırı yemekten ölebilir. Akvaryum balıkları evcil hayvan dükkanlarında satılan pulları yiyorlar. Balığınıza ancak 4 dakikadan az bir sürede yiyebileceklerini verin. Fazla yiyeceği alın, yoksa balıklarınız kendilerini öldürene kadar yemek yer.

6) Eğer akvaryum balığı hastalanırsa, diğerlerine bulaşmasını önlemek için iyileşene kadar onu diğer balıklardan izole etmeniz gerekir. Yüzgeçleri çok hassastır.

>> Akvaryum Kumları

Beslenme Konusunda Dikkat Edilmesi Gerekenler

Balığınızı boğmamak için seçtiğiniz büyüklüğün yeterli olduğundan emin olun. Bu nedenle, herhangi bir yiyecek satın almadan önce, topak veya pulların boyutlarını uygun şekilde ölçmelisiniz. Yiyeceğin akvaryum balıklarının ağzına sığması gerekir. Akvaryum balıklarınıza verdiğiniz yiyeceklerin doğru beslenmesini sağladığından emin olmalısınız. Bu hayatta kalmak için çok önemlidir. Yiyecekler balığınızın sağlıklı ve uzun ömürlü olmasını sağlamak için uygun besinler ve mineraller içermelidir. Örneğin, protein içeren yiyecekler balığın büyüme oranını artırmaya yardımcı olur. Dolgu ve zararlı unsurlar içermemelidir. Balığın vücuduna hızla emilen yiyecekleri seçmek iyi bir fikirdir. Ayrıca, yemeğin sindirilmesine yardımcı olacaktır. Akvaryum balıklarının midesi olmadığını unutmayın. Bu sebeple, yiyeceklerin yutulabilir ve kolay sindirilebilir olması önemlidir. Seçtiğiniz doğru gıda yapay tatlar veya renkler içermemelidir. Bunlar, balık üzerinde zararlı etkileri olabilir. Ayrıca, suda fazla atık yaratmayan yiyecekleri seçmek iyi bir fikirdir. Dahası, suda herhangi bir bulut veya renk oluşmaması gerekir. Akvaryum balıklarının doğada herbivor olduğunu unutmayın. Bu, neden organik bitkilere ve sebzelere temel diyet yiyecekleri olarak ihtiyaç duyulduğunu açıklar. Bir dereceye kadar onlar da her yerde bulunurlar. Böylece, karides, küçük böcek ve balıkla beslenebilirler. Diyetlerinin % 40'tan az protein içerdiğinden emin olmalısınız. Onları çok fazla proteinle beslerseniz, balığınızı hasta edebilirsiniz.

Barındırma Konusunda Dikkat Edilmesi Gerekenler

Ne yazık ki, çok fazla insan hala akvaryum balığı kaselerinin akvaryum balığı için yeterli bir yuva sağladığı kanısındadır. Birçok evcil hayvan mağazası çalışanı akvaryum balıklarını müşteri ve müşteri adaylarından daha iyi tanımıyor. Bu sebeple müşterilere doğru yönlendirme yapmada yetersiz kalıyorlar. Çoğu akvaryum balığı ortalama bir balık kabının büyüklüğüne kadar büyüyebilir, fakat çoğu 3 ay boyunca filtrelenmemiş, durgun bir amonyak yüklü bir kasede bu mümkün olmayacaktır. Akvaryum balığı kaseleri filtrelemek için çok küçüktür. Suya ve atık fonksiyonlarına suya koydukları yüksek miktarda amonyakla mücadele etmek için tanklarında en azından çift filtreleme kullanmanız gerekir. Ve unutmayın, iyi bir filtre hala büyük, haftalık su değişikliklerinin yerine geçmez! Bir filtreniz yoksa, şimdi bir tane satın almanızı şiddetle öneririz. Ayrıca, akvaryum balığı çok fazla oksijen gerektirir. Bir akvaryum balığı kabı, uygun şekilde havalandırmak için yeterli yüzey alanına sahip değildir - yüzey alanı, çözünmüş oksijeni suya koymak için yeterli gaz değişiminin gerçekleşmesini sağlayan kilit bir bileşendir. Akvaryum balığı su içinde yeterince çözünmüş oksijen olmadığında, yüzeyde solmaya başlar; bu aslında suyun üstünden hava soludukları için değil, tankın tepesine doğru çözünmüş oksijen içeriği daha yüksek olduğu için gerçekleşir.

Bir önceki yazımıza bu linkten https://www.petcanlar.com/kedi-kumu-neye-gore-secilir ulaşabilirsiniz.

Pawise İkiz Halka Kedi Oyuncağı

Pawise İkiz Halka Kedi Oyuncağı

115.00 ₺
103.50 ₺
Lepus Dolce Premium Yatak Yeşil Large

Lepus Dolce Premium Yatak Yeşil Large

1,700.00 ₺
1,530.00 ₺